به گزارش صدای بورس، افشین صدر دادرس در پاسخ به این پرسش که بعد از حذف ارز ترجیحی برای واردات نهاده این بخش با چه چالشهایی مواجه خواهد شد؟ گفت: آزادسازی واردات در بخش نهادهها باعث خواهد شد که سیستم توزیع نامتوازن سابق تمام شود و واردکنندگان دیگر معطل دریافت ارز ۴۲۰۰ نمانند و به موقع نهاده را وارد و در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند.
وی ادامه داد: آنچه مسلم است با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت نهادهها افزایش پیدا میکند و دامداران نیازمند افزایش سرمایه در گردش خود هستند. این در حالی است که مجلسیان توزیع کالا برگ الکترونیکی را برای مصرف کنندگان تدارک دیدهاند و چندان به تولیدکنندگان توجه نکردهاند اما باید بگویم که تولیدکنندگان نیز مانند مصرفکنندگان به حمایت و دریافت تسهیلات نیاز دارند تا تولید در کشور متوقف نشود.
صدر دادرس با اشاره به وقوع جنگ روسیه و اوکراین و تاثیر آن در بازار غلات و نهاده، گفت: ۳۰ درصد غلات دنیا در اوکراین تولید میشود که درهای این بازار با وقوع جنگ بر روی جهان بسته شده است. امیدواریم که بخشخصوصی بتواند کشورهای دیگر را جایگزین اوکراین برای واردات کند؛ البته لازم به ذکر است که با پایان فصل زمستان غلات روسیه از کانال ولگا-دن وارد ایران میشود.
بیشتر بخوانید: صادرات دام اسیر بازیهای وزارت کشاورزی شد
رئیس اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تصریح کرد: قطع صادرات نهاده از اوکراین به دیگر کشورها بر روی قیمتهای جهانی تاثیر گذاشته است و این حقیقتی انکارناپذیر است. بدون شک افزایش قیمت نهاده تاثیر خود را بر قیمت تمام شده خواهد گذاشت. قیمت جو با ارز نیمایی، کیلویی ۸ هزار تومان برای دامداران تمام میشود البته نرخ جو در بازار آزاد کیلویی ۱۰ هزار ۲۰۰ تومان است.
وی با بیان اینکه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر قیمت گوشت قرمز تاثیر کمی میگذارد، گفت: قیمت مرغ به نسبت گوشت قرمز بالاتر خواهد رفت چرا که دامداران هم اکنون با جو کیلویی ۸ هزار تومان تولید میکند که با حذف این ارز قیمت جو حداقل ۱۲ هزار تومان خواهد شد. اما تولیدکنندگان مرغ با ذرت کیلویی ۴ هزار تومان تولید میکنند که با حذف ارز ترجیحی قیمت آن حداقل کیلویی ۱۰ هزار تومان خواهد شد پس تاثیرآن در بازار گوشت قرمز کمتر از گوشت مرغ خواهد بود.
صدر دادرس با اشاره به افزایش نظارت دولت در بازار گوشت، گفت: اگر دولت نتواند مافیای گوشت قرمز را کنترل کند بدون تردید قیمت گوشت قرمز هم پای قیمت مرغ افزایش نرخ را تجربه خواهد کرد؛ دولت باید نظارت در این بخش را ۲ چندان کند چراکه آنها میخواهند با افزایش بیرویه قیمت گوشت قرمز، واردات را توجیه پذیر جلوه دهند.
این فعال اقتصادی میانگین قیمت دام را بین ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان عنوان کرد و به ایلنا گفت: گوشت قرمز کیلویی ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان به فروش میرسد همانگونه که مشاهده میکنید تناسبی بین قیمت دام زنده و گوشت وجود دارد که این مسئله ناشی از قیمت دام زنده نیست این افزایش نرخ ناشی از دلال بازی مافیای گوشت است.
نظر شما